středa 11. dubna 2018

Dobrý den, světe! Šrámkův blog 2018 tě zdraví.

Hello world. Těším se na Šrámkův Písek 2018. Odteď sem budu dávat různé texty, které možná trochu odůvodní/ospravedlní tenhle můj pocit, jež se dá pracovně nazvat "těšení se na ŠP". Možná k tomu těšení se mám určité důvody. Nebo je to jen těšení se na úrovni jednoduchých emocí? Nebo na úrovni estetiky nepřeveditelné na slova? Nebo je to ještě v hluších vrstvách nevědomí? Dají se hlubší vrstvy nevědomí oddělit od estetické percepce?
Nekomplikuj to, Odo. Radši to prozkoumej. Prozkoumejme to. Pokusím se. Pokusíme se: budeme se pokoušet společně s Klarinem. Klarine, jsi ve spojení? Zdravím tě z Prahy do Brna. A doufám, že společně s vámi. S celým světem, Hello world!


Abychom měli aspoň nějakou jistotu, a ne jen éterické vibrování nehmotných estetických vjemů, zkusím se představit. Jsem Odo. (Petr Odo z Karlína a Černého Mostu, režisér). Brzy se představí taky Klarin. Rád bych sem psal rádoby inteligentní úvahy / reflexe / stručné analýzy / postřehy atd z toho, co se na ŠP děje (bude dít, děje, dělo), proč se ŠP vůbec děje, co je to to (experimentující) divadlo, atp.

Budu moc rád, když cokoli z toho bude kdokoli jakkoli rozvíjet, komentovat, zavrhovat, cokoli. ŠP (to je zkratka pro Šrámkův Písek) má být nějakým tím setkáváním / objevováním / hledáním / tápáním / konfrontací. Pokusím se to trochu rozviřovat, viřte tedy se mnou.

A všechno v dobrém, že. I konfrontace / zavrhování / bloudění. Jsme lidé dobré vůle, že.

Zároveň s těmito stránkami existuje facebook Šrámkova Písku: https://www.facebook.com/sramkuvpisek/ . Třeba bude i youtube (zatím není...). Postupně se to všechno naučíme ovládat.

Pro tento okamžik se těším. Zatím nevím proč, ale těším se.

Žádné komentáře:

Okomentovat