pondělí 30. července 2018

Šrámkův Písek vnadí na S. M. A. D. Díl pátý: L. R. a M. O.



Finále za dveřmi! V díle dnešním, předposledním, si představíme vůdčí hlavy poslední třídy letošního S.M.A.D.u, neboli divadelních dílen Šrámkova Písku v Šumperku. V s rychlostí Speedy Gonzalese se blížícím termínu 17. - 25. srpna 2018 se dílny s kódovým označením A ujme sekce brněnská, tvořená ostřílenou dvojicí divadelních pedagogů, herců, performerů a vynikajících přátel


Lukáš Rieger

a

 
Miroslav Ondra

Oba sympatické fousáče spojuje kromě dlouholetého přátelství rovněž jejich příslušenství k divadelnímu klanu Buranteatr, i pedagogické angažmá na brněnské JAMU. Lukáš zde vede ateliér herectví činoherního, Mirek pak v tandemu s Petrem Štěpánem kočíruje studenty muzikálové.  Lukáš má jako praktikující katolík a výrobce ovocných vín vřelý vztah k alchymii, Mirek k bíle magii a dramaturgii. Je rovněž zpěvákem a akordeonistou klezmerového kultu Létající Rabín.


A čeho se bude týkat jejich letošní dílna?

 

Třída A – WATCH YOUR STEP & STRIP YOUR MIND

Fyzické divadlo bez pohybu. Je jasné, že nejsme žádní pohybáři, takže se nebojte, nepůjde o žádný pohyb, ani tanec: našimi základními prostředky se stanou "živé obrazy". Budeme pracovat na divadelních obdobách krátkých komiksových stripů (Readmeat, Fagi, Dilbert, Hana a Hana, Peanuts). Poučeni analýzou jejich nekorektního humoru a kompozičních postupů vytvoříme vlastní ostře pointované a necenzurované divadelní miniatury odhalující myšlenkové a postojové stereotypy nás samých. Přečtěte si něco z níže uvedené literatury a vezměte si s sebou dostatek černého oblečení.


Literatura k nastudování:
Eva Turnová: Turnový háj, Marie Doležalová: Kafe a cigárko, Kolektiv: 1000 věcí co mně serou a Umberto Eco: Jak cestovat s lososem

A možná dorazí i Snoopy! 

 

Několik připomínek na závěr:
 
Co S.M.A.D. 2018 nabízí?

osm dní intenzivní práce pod vedením lektora z řad divadelních profesionálů.
- zaměření na praktické využití zkušeností v další práci ve vlastních souborech.
- možnost osobního rozvoje.
- otevření okrajovým divadelním oborům.
- směřování k závěrečné prezentaci.
- rodinnou atmosféru.
- česko-slovenský kontext.
- specifické prostředí města Šumperka.
- práci v prostorách šumperského divadla a exteriérech města.


KURZOVNÉ: 

2 700 Kč (kurzovné, ubytování v domově mládeže v postelích a s určitou mírou soukromí – 3–4 osoby na pokoji) – doprava a strava za vlastní.
1 600 Kč (kurzovné, ubytování v domově mládeže ve spacáku a na vlastní karimatce) – doprava a strava na vlastní náklady. Jen po ústní dohodě s A. C., počet míst je omezen.
1 000 Kč (kurzovné, bez ubytování - vhodné pro místní či ty, kteří mají možnost bydle v Šumperku u známých) - doprava a strava za vlastní. 



Přihlášku do kurzu naleznete zde:

Vyplněnou přihlášku na SMAD 2018 následně zašlete Aleně Crhové e-mailem na adresu crhova@nipos-mk.cz.

Nejpozději do 31. července 2018

 Dílnu pořádají NIPOS-ARTAMA a Společnost Amatérské divadlo a svět, z. s., ve spolupráci s Městským divadlem, Střední zdravotnickou školou a MÚ v Šumperku. Projekt se uskuteční s finanční podporou Ministerstva kultury a města Šumperka.

Těšíme se na Vás!

V díle posledním si představíme:

 Alenku Crhovou,



Karla Tomase,

a

Doprovodný program :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat