úterý 31. července 2018

Šrámkův Písek vnadí na S. M. A. D. Díl šestý: A. C. a K. T. a program doprovodný!



LAST MINUTE!!!

Parádní den přeji všem! Naše malá šumperská předehra se chýlí ke konci a já tu jsem s jejím finálním dílem. Všichni letošní lektoři jsou již zevrubně představeni, a mou milou povinností teď je, abych na pomyslnou scénu uvedl dvě osoby, mně intenzivně milé, bez jejichž přispění by univerzum dílen Šrámkova Písku, konaných tradičně v Šumperku, pozbylo smyslu i existence. Dámy a pánové, budoucí seminaristky a seminaristé, do světel naší představovací série teď vstupují:

Alena Crhová

a Karel Tomas

Sehraný tandem lodivodů již řadu let tvoří organizační epicentrum S.M.A.D.u, a po celou dobu akce okem bedlivým střeží bezpečí i pohodlí seminaristů i lektorského sboru. Málokdo ovšem ví, že Alena se původně profilovala jako avantgardní pohádková diva, mj. v  coolness dramatikou zavánějící zlodějské pulp trip show Jak se kradou princezny, svérázné divadelní variaci na Vymítače ďábla A dětí bylo peklo, zenoodysee Opičák Sun či erotikou nabité inscenací Zimní krajina s pastí na ptáky.  Ovládá kung-fu!
Karel se pak dlouho zaobírá mladým, studentským a experimentujícím divadlem, je rovněž zdatným Djyem, stand-up komikem, recitátorem a multiinstrumentalistou, jehož doménou jsou zejména dudy a banjo. Když měchy či struny rozezní, bývá to obvykle krasula nesmírná.
  Jako herec se mimo jiné zaskvěl v inscenací divadla Johnny Bůh, Láska, zrada, tenisky!

Vůdčí organizátorské duo samozřejmě svou celoroční usilovnou činností hravě dokazuje, že S.M.A.D.  zdaleka neznamená jen workshopy. Pojďme teď na namrknout za oponu jednoho velkého tajemství, a odhalit si doprovodný program letošního Setkání Mladých Amatérských Divadelníků.

Co vás tedy v termínu 17. - 25. srpna 2018 čeká a nemine?

Sobota 12. srpna

H Club – 21.00 hodin

Petr Matyáš Cibulka s kapelou

Kytarista a zpěvák z Hradce Králové dorazí do Šumperka se svým věrným spoluhráčem na cajon Adamem Vojtěchem. Dovezou svěží indie-folk a spoustu mladistvé energie!

Úterý 21. srpna

Velký sál na jevišti s diváky – 20.00–21.00 hodin
Modré divadlo Vráble: More vo flaši

Už jste někdy poslouchali moře v lahvi? Hrdinové našeho příběhu ano. Teď sní o tom, že si budou moci namočit nohy ve slané vodě. Zasněte se s něžně poetickou inscenací, oceněnou na Scénické žatvě 2017.

Středa 22. srpnaHrádek – 20.00 – 21 hodin

Statické divadlo Ostrava: Útěk
 

Útěk! Tyjátr o velikém pokusu prorazit zdi kolem našich hlav.
Vtipná, drsná i inteligentní inscenace, jež okouzlila porotu i publikum Šrámkova Písku 2018, a poprávu míří i na Jiráskův Hronov.

Čtvrtek 23. srpna
 

Hrádek – 20.00–21.00 hodin
 

Juraj Benčík – Verejná skúška 

Výborný mim, entertainer, pedagog a někdejší člen legendárního novocirkusového uskupení Cirque de Soleil se vrací do Šumperka se svou inspirativní, gagy nabitou show!

Pátek  24. srpna
 

Hrádek – 20.00 – 22 hodin
 

Štúdio Skdk Topoľčany: Príbeh Ronalda, klauna z McDonalda
 
 

Divadelní monolog o velmi důležitých problémech světa. Precizní herectví na dosah ruky!
Sobota  25. srpna
 

Divadlo – 19.00 hodin

Vrchol práce všech dílen on the stage. Poprvé a naposled. Navždy!

Kromě uvedených programových laskomin Vás čeká rovněž i tradiční Hauspárty, tentokrát v generální organizační gesci dílny A, populární Zpravodaj a řada dosud přísně utajených výtrisků kreativity naší i vaší.

 Už se těšíte? Tak honem, rychle vyplňujte přihlášky, moc času už nezbývá!

A nezapomeňte:

Co S.M.A.D. 2018 nabízí?

- osm dní intenzivní práce pod vedením lektora z řad divadelních profesionálů.
- zaměření na praktické využití zkušeností v další práci ve vlastních souborech.
- možnost osobního rozvoje.
- otevření okrajovým divadelním oborům.
- směřování k závěrečné prezentaci.
- rodinnou atmosféru.
- česko-slovenský kontext.
- specifické prostředí města Šumperka.
- práci v prostorách šumperského divadla a exteriérech města.


Kolik Vás bude stát?

2 700 Kč (kurzovné, ubytování v domově mládeže v postelích a s určitou mírou soukromí – 3–4 osoby na pokoji) – doprava a strava za vlastní.
1 600 Kč (kurzovné, ubytování v domově mládeže ve spacáku a na vlastní karimatce) – doprava a strava na vlastní náklady. Jen po ústní dohodě s A. C., počet míst je omezen.
1 000 Kč (kurzovné, bez ubytování - vhodné pro místní či ty, kteří mají možnost bydle v Šumperku u známých) - doprava a strava za vlastní. 


Přihlášku do kurzu naleznete zde:

Vyplněnou přihlášku na SMAD 2018 následně zašlete Aleně Crhové e-mailem na adresu crhova@nipos-mk.cz.

Nejpozději do 31. července 2018

 Dílnu pořádají NIPOS-ARTAMA a Společnost Amatérské divadlo a svět, z. s., ve spolupráci s Městským divadlem, Střední zdravotnickou školou a MÚ v Šumperku. Projekt se uskuteční s finanční podporou Ministerstva kultury a města Šumperka.

Náš seriál je pro tento rok tímto u konce.

Na úžasná šumperská setkávání s Vámi se těším i já!


Petr KlariN Klár






Žádné komentáře:

Okomentovat